Kuin tuhat aurinkoa

Juuri ennen kuin kello aamulla soi, näin voimallista unta. Unessani oli Yksin kotona -elokuvan loppuhetkissä esiintyvän kaltainen, lempeä ja rakkaudellinen kyyhkysrouva.

Hän kasvoi valtavan suureksi, suuren puun korkuiseksi ja kuulin hänen sanovan sanat ”like thousand suns, kuin tuhat aurinkoa”. Samalla hän alkoi loistaa valoa ja hänestä lähti paljon valkeita kyyhkysiä lentoon, kohti taivasta.

Tulkitsen niin, että uni toi näkyviin sen voiman, joka meissä jokaisessa on, kun pääsemme vapauttamaan hengen tulemaan kauttamme esiin ja loistamme sinä valona, joka syvimmiltään olemme, ja joka tulee näkyviin, kun välitämme itsestämme ja välitämme toisistamme. 

Kyyhkysrouva tuo viestin myös siitä, että todellista rikkautta ei voi mitata vain ulkoisella omaisuudella. Ulkoisesti rikas voi olla sisäisesti köyhä. Ulkoisesti köyhä taas voi kokea elävänsä täyttymyksellistä ja tyydyttävää elämää, olla sisäisesti rikas. Todellinen rikkaus syntyykin ensin sisältäpäin.

****

Luodaksemme yhteyttä, keskitymme meitä, sinua ja minua yhdistäviin asioihin. Ihmisyydessä ilmeneviin erilaisuuksiin ja eroihin keskittyminen ja niiden kielteinen korostaminen sen sijaan luo erillisyyttä, kärsimystä.

Luodaksemme yhteyttä, emme näe toisissamme epäonnistumisia, vaan huomaamme hyvän, kannustuksen aiheen, kiitoksen. Kun punakynällä huomautamme oppilasta hänen onnistumisistaan,  rohkaisemme häntä, ja ketä tahansa, luottamaan itseensä ja näkemään hyvän itsessään, epätäydellisenä ja erilaisenakin.

Ole vapaasti oma itsesi, anna valosi loistaa.

Valoa ja rakkautta