Suuri muutos

Siunauksia ihmiskunnalle, rauhaa ja tyyneyttä.

Muutoksen aika on täällä. Jotta uusi ja aidompi elämä meissä voi syntyä ja rakentua, on vanhan ensin hajottava. Vanha on sellaisia rakenteita, jotka eivät tue ihmisyyttä. Se tarkoittaa sellaisia mielen rakenteita, jotka saavat meitä kohtelemaan itseämme ja toisiamme rakkaudettomasti. Se tarkoittaa sellaisia yhteiskunnan rakenteita, käytäntöjä ja uskomuksia, jotka luovat eriarvoisuutta.

Usein me ihmiset tarvitsemme jonkin ulkopuolisen sysäyksen, jotta heräämme kysymään itsestämme ja maailmasta, jotta olemme pakotettuja uudistumaan. Olemme niin syvällä kasvaessamme omaksumissamme tavoissa ja ajatusmalleissa, että usein vain kärsimys voi meidät herättää.

Tällaisen koko yhteiskuntaa ja suurinta osaa maailmasta koskevan muutoksen kohdatessamme on selvää, ettei mikään ole enää kuten aiemmin. Nyt kun ensimmäisestä shokista on selvitty, muutos kuitenkin kehittyy nopeasti tästä eteenpäin. Olemme uudestisyntymässä, kehitymme kuin kohdussa.

LUOTA MUUTOKSEEN

Kun vanhaa pyyhitään pois suurella luudalla, kun entiset olemisen tavat ja mallit kyseenalaistuvat, kun oravanpyörä pysähtyy, on meillä mahdollisuus tietoisesti rakentaa itseämme uudeksi, käyttää tätä avautunutta tilaisuutta hyväksemme. Parikin kuukautta kestävä eristyksen aika antaa meille tilaisuuden hiljentyä kuulemaan todellisia, sisältämme nousevia tarpeitamme ja opettaa meidät uusille tavoille, uusiin rutiineihin.

Akuutissa tilanteessa epävarmuuden ja tuskan sietämistä voi tukea hiljentyminen omien sisäisten tilojen äärellä. Tunteiden, kehoreaktioiden ja mielialan vaihteluiden tarkkailua hyväksyvästi itselle läsnä ollen, itselle tilaa pitäen voi toteuttaa meditoiden, joogassa, rukouksellisessa tilassa tai metsäkävelyllä. Myös siivoaminen tai tiskaaminen voivat olla sellaisia automatisoituneita toimintoja, joiden aikaan ihmisessä on mahdollista vapautua tilaa uudenlaisille ja vapauttaville tietoisuuden tiloille. Nämä tilat avautuvat meissä mielen suppean operoinnin tuolla puolen. Myös erilaisten rauhoittavien mielikuvien käyttö auttaa meitä tavoittamaan näitä syvemmän rentoutumisen tiloja. Voit hiljentyessäsi esimerkiksi kuvitella istuvasi merenpohjassa, rauhassa ja hiljaisuudessa, jonne maailman kohina ei kuulu.

Toisinaan vanhan kuoleman kokemus meissä voi tuntua siltä, että mieli hajoaa. Sen kokemuksen keskellä ja yli voi auttaa selviytymään hyvin yksinkertaiset keinot, kuten tuon tuntemuksen hyväksyminen osana kehitystä samalla esimerkiksi hengittämiseen keskittyen, sisään – ulos – sisään… Voit myös mantrata jotain turvaa tuovaa mantraa, joka sinusta tuntuu luontevalta. Myös erilaiset maadoitusharjoitukset voivat toimia: esimerkiksi kehon taputtelu kauttaaltaan palauttaa meitä kehoomme. Entä lieneekö luontoyhteyttä tehokkaampaa maadoittajaa? Löydät juuri sinulle sopivia maadoittumisen keinoja kokeilemalla. Muista myös, että langattomille yhteyksille altistumisen vähentäminen ja laitteiden sulkeminen auttaa maadoittumista.  

Kun läsnäoloharjoittelua ja hiljentymistä jatkaessasi pääset lopulta tilaan, jossa rentoudut ja saatat tuntea ikään kuin kadottavasi hetkeksi itsesi, kun saatat tuntea mielesi painuvan tyhjyyteen, voit huomata, että sinussa vapautuu tilaa levätä itsessäsi ja olemisessa uudella tavalla. Voit mahdollisesti myös kokea jonkin mielen tason ajatusta syvemmän vastaavan sinulle itsessäsi. Näin tavoitat kokemuksen siitä, että olet enemmän kuin päälle vyöryvät ajankohtaiset huolenaiheet.

KÄRSIMYKSEN LAHJA

Jos ajankohtainen kärsimys pystyttäisiin näkemään meille tarjoiltavien näkökulmien lisäksi esimerkiksi mahdollisuutena henkilökohtaiseen kehittymiseen ja itsetuntemuksen lisäämiseen, kärsimyksen musertava voima saman tien muuttuu ja voimme suhtautua tilanteeseen luultavasti myönteisemmin. Asiat ovat yleensä paljon muutakin kuin sitä, mitä pinnalta tarkastellen ihmismielestä tavoitamme. Kaikissa kokemuksissa on oivallettavaa ja portti itseen, ihmisyyteen.  

Asger Lorentsen kirjoitti menetysten vaiheiden avustuksella tapahtuvasta uuden tietoisuuden synnystä.

Mitä syvemmin näissä kärsimyksenä näyttäytyvien tapahtumien pyörteissä menetämme itsemme persoonallisuutena ja tunnistamme itsemme elämän universaalin virran osaksi, sitä paremmin pystymme lepäämään maailmankaikkeuden olemisessa.

Avaudumme tällöin itsellemme ja elämälle uudella tavalla, rauha täyttää sisimpämme ja kykenemme vähitellen luopumaan kaikista niistä ehdoista ja odotuksista, joita olemme asettaneet elämälle ja itsellemme. Uuden elämän perusmoodi ei ole enää vaatimisessa ja suorittamisessa, vaan olemiseen antautumisessa. Uudelleen syntyvällä ihmisellä on välinearvon sijasta itseisarvo.

Traumaattisetkin vaiheet voivat olla myönteisiä mahdollisuuksia, mikäli niin päätämme ja saatamme nähdä. Jos meillä on turvallista tilaa, toisen ihmisen kanssa jaettu turvallinen ja välittävä yhteys; tai jos saatamme pitää tuota täysin hyväksyvää tilaa itsellemme Jumalan yhteydessä, ja jos meillä on myönteinen odotushorisontti siitä, että tilanne voi ratketa jonain päivänä ja tästä elolle selvitään, voimme tavoittaa kriisitilanteen mahdollisuudet.

Meidän on oltava luottamus, energiatuki täällä, kun muutos vahvistuu. Meidän täytyy vain luottaa, että hyvin käy, ja tuntea jo iloiset ja rakastavat, ihmistä ja ihmisyyttä kunnioittavat lopputulokset todeksi sisällämme sekä pysyä sisäisessä rauhan tilassa. Silloin vaikutamme parhaiten ja kaikki sujuu rauhallisesti, kun rakenteet jatkavat rakoiluaan. Tulevaisuus on ja tehdään todeksi tässä hetkessä. Pidetään yhdessä tilaa rakkaudessa ja ilossa.

LOPUKSI

Sinä, joka luet näitä sanoja.

Sinä, joka saat lohtua näistä sanoista ajankohtaiseen tilaasi.

Tiedä, että sinua kannetaan.

Jokaisen tukea ja apua tarvitsevan avunpyyntö kuullaan.

Myötätuntoni on ennen kaikkea teidän kaikkien, jotka ette voi olla kotonanne sairastumatta huonon sisäilman tai muiden ympäristöaltisteiden aiheuttamien oireiden vuoksi.

Pyydän, että yhteiskuntamme sisäinen henki ja toimintamallit eheytyvät ja ohjaudumme ihmisyyttä tukeviin, myötätunnon ja rakkauden töihin.

Korkeimman Jumalan ja korkealla värähtelevän tietoisuuden rauha olkoon kanssanne.