Talohelvetti, Kärsimyksen hedelmät -kirja

Isoäidin aikaan rakennettiin yksinkertaisista ja luonnonmukaisista materiaaleista. Nykyrakentamisella vähintään sadat tuhannet suomalaiset ovat jo sairastuneet rakennusmateriaalien päästöistä ja homevaurioista.

Talohelvetti on kertomus nykyrakentamisen tasosta, epäonnisesta valmistalon hankinnasta, kuluttajasuojalainsäädännön toimimattomuudesta sekä kaikesta siitä, mitä uuden kodin ostosta seurasi.

Asia koskettaa kaikkia suomalaisia, sillä koska tahansa voimme olla asunnon tarpeessa tai altistumme jossain sisäilmamyrkyille. Jokaisen kodin ostoa tai rakentamista miettivän pitäisi kirja lukea. Tässä tapauksessa tieto ei lisää tuskaa, vaan tarjoaa mahdollisuuden välttyä siltä.

Myös kunnallisissa rakennushankkeissa on syytä huomioida nämä seikat, jotka ovat yksi keskeinen nykyrakentamisen ongelma.

Kirjan kohderyhmä onkin asunnon hankkijoita laajempi: Jokaisen rakentamista opettavan, rakentamisesta päättävän ja sitä harjoittavan tulisi kirjani lukea.

Evakkojen kokemuksia ja selviytymistä sodanjälkeisessä Suomessa tutkinut filosofian tohtori Heli Kaarina Kananen tarkastelee kotinsa menettäneen ihmisen kokemusta uudesta näkökulmasta. Kirja onkin myös selviytymistarina kärsimyksen lääntämisestä voimaksi. Talohelvetti, Kärsimyksen hedelmät on tarina kannattelevista tekijöistä, jotka ovat hyödynnettävissä elämän kaikissa kriisitilanteissa.

Matka on vähintään yhtä tärkeä kuin prosessin lopputulos. 

Hinta: 33 €

Tuote on valmistettu Suomessa.
Kustantaja: Valon Ihmisyyden Kustannus
Kannen suunnittelu: Heli Kaarina Kananen
Graafinen toteutus ja taitto: Antti Häyhä, www.mandalavisuals.com
Painatus suomalaisessa kirjapainossa.
ISBN: 978-952-94-1467-3